GASTGEZINNEN

Het gastgezin

Dit zijn vrijwilligers die gedurende ongeveer anderhalf jaar een hond onder hun hoede nemen en het dier voorbereiden op de belangrijke opdracht die het moet vervullen bij zijn toekomstig baasje.

Hun taak

De daartoe uitverkozen families hebben als taak het dier een evenwichtige omgeving te bezorgen in gezinsverband, het te laten deelnemen aan allerlei activiteiten, ermee te wandelen en te spelen en het dier te liefkozen. Zij zijn het die:

  • de hond vertrouwd maken met de maatschappij door het dier overal mee te nemen (op bus of trein, op restaurant, met vakantie, naar de winkel…). Zo maakt de hond kennis met de meest diverse situaties (lawaai, drukte, stilte, licht, enz.)
  • de hond proper leren zijn;
  • hem gehoorzaamheid leren: losjes aan de leiband lopen, een onbeweeglijke zithouding aannemen, bepaalde handelingen uitvoeren zoals voorwerpen nemen en aanbrengen, deuren openen, achteruitlopen, blaffen op bevel enz.

Steun

Bij deze opleidingstaak worden de gastgezinnen bijgestaan door trainers van Hart tegen Hart. De gedragsevolutie en het karakter van het dier worden nauwlettend opgevolgd. Men leert de opleidingstechnieken beter beheersen en gebruiken.

Afscheid

De gastgezinnen beseffen dat de hond die hen werd toevertrouwd hen niet toebehoort en dat er ooit een dag van scheiden komt en zij het dier moeten “schenken” aan een persoon met een handicap. Dit afscheid is meestal een moeilijk moment, maar dit is vlug vergeten als men denkt aan de voldoening van een taak die tot een goed einde werd gebracht; bovendien heeft men het vooruitzicht op een hechte vriendschapsband met het nieuwe baasje en zijn nieuwe vriend.

Interesse?

Misschien spreekt het idee om zelf een hond op te leiden u wel aan?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen dan samen met u bekijken hoe we die samenwerking vorm kunnen geven. Afhankelijk van uw woonplaats kan u terecht bij één van onze verantwoordelijken. Tot binnenkort!

Écrire un nouveau commentaire: (Cliquez ici)

123website.be
Caractères restants : 160
OK Envoi...
Voir tous les commentaires

Commentaires

11.05 | 23:26

Cartouche nous a quitté ce mercredi nous sommes bien tristes ! Il va vraiment nous manquer. Il a eu une belle et longue vie.

...
24.10 | 21:21
ONZE HONDEN a reçu 2
20.07 | 14:23
POUR QUI a reçu 2
20.07 | 14:23
HANDICAP ET CHIEN a reçu 2
Vous aimez cette page
Bonjour !
Créez votre site internet tout comme moi! C'est facile et vous pouvez essayer sans payer
ANNONCE